Over tools kiezen en e-learning ontwerpen

“The technology you use impresses no one. The experience you create with it is everything.”

– Sean Gerety

Er zijn zoveel tools. Maak eerst een lijstje van aan welke criteria de technologie moet voldoen, voordat je op zoek gaat. Hoe makkelijker in gebruik de tool is, voor jou én bovenal voor de lerende, hoe waarschijnlijker het is dat ik hem zal gebruiken. Leren op zich is een uitdaging, je wil voor de lerenden geen extra’s drempels creëren. Ik kan je helpen om gebruiksvriendelijke en mooie tools te gebruiken voor de leeractiviteiten van jouw keuze.

Tools om leertrajecten vorm te geven

Wens je online of blended learning leertrajecten aan te bieden en weet je niet goed met welke werkvormen en tools je de slag kan? In mijn live workshops over digitale didactiek en online trainingen vertel ik heel wat over het kiezen van tools. We bekijken populaire leervormen en tools, en weerhouden Tinder-gewijs alleen de Likes voor jouw leersituatie.

E-learning ontwikkelen

Wil je van start gaan met het ontwikkelen van e-learning, maar je weet niet goed hoe je van die stapel bronmateriaal of Google drive documenten een boeiende leerervaring kan maken? Ik geef hands on workshops met jouw bronmateriaal. We ontwerpen het leertraject op papier: welke leeractiviteiten, werkvormen en tools, en in welke volgorde? Hoe kan je video gebruiken: webinars, instructievideo’s, screencasts, recordings… Na de workshop ben je klaar om je bronmateriaal om te zetten naar een online of blended learning leertraject. Lees meer over deze workshops bij Hoe ik werk.