Ontwerp de hele leeromgeving

Before we can build the world we want to live in, we have to imagine it. Greatness starts with a clear vision of the future.

Simon Sinek

Ik geef advies en training over het ontwerpen van leeromgevingen. Tijdens een adviessessie ga ik met jou (en je collega’s) in gesprek. Veeleer dan meteen aan de tools te denken, bekijken we samen welke vormen van leren nu al aanwezig zijn in je organisatie. Want het meeste leren gebeurt op de werkvloer en in gesprek met je collega’s. Slechts een klein deeltje gebeurt via formeel leren, de klassieke training op locatie met een trainer met live studenten, allemaal samen in 1 lokaal. Ik leg je tal van vragen voor waarmee we jouw leeromgeving in kaart brengen.

Als we de volledige leeromgeving overzien, kan je me uitleggen hoe je het leren in de toekomst ziet. Welke vormen van leren wil je graag aanbieden? Klassieke (online) cursussen, learning communities, microlearning, performance support, werkplekpleren, webinars, instrtuctievideo’s. We proberen tijdens deze sessie je leerdoelen te matchen met de meest geschikte werkvormen. Heb je een match tussen hoe je leren wil aanbieden aan de lerenden, en de daarvoor meest geschikte werkvormen, dan is de analyse van de leeromgeving klaar en kan je beginnen aan de ontwikkeling.

Wens je hier ineens een oefening van te maken voor je docenten, dan zal je me vooraf wat input moeten bezorgen.

Een centrale plek nodig voor leren?

Organisaties die werk willen maken van (online) leren, denken vaak ook aan een verzamelplek voor al die leervormen en tools. Maar heb je wel een leerplatform nodig? Wat moet ze kunnen? Ik ben heel vertrouwd met verschillende soorten leerplatformen, en kan je heel wat tijd en zoekwerk besparen met advies of met een workshop.

Heb jij een leerplatform nodig of kan je zonder?

Kijk dan zeker eens naar (Ver)bouw je leerplatform.

Training voor je team?

Kijk dan ook zeker eens bij ‘Digtale didactiek voor trainers’.

Hoe ik werk?

Wat kost een adviessessie of een workshop? Hier lees je hoe ik werk.