
Wil je advies over je bestaande leerplatform, of wil je graag een nieuw plek voor leren maken maar je weet niet waar te beginnen? We spreken af, voor een online brainstorming, of hopelijk binnenkort terug op jouw werkplek met een koffie en wat tijd.
Ik breng mijn notitieboek mee, en je gaat van start. Je probeert me zoveel mogelijk uit te leggen over hoe je organisatie naar leren kijkt.
Hoe, wanneer en door wie wordt er geleerd? Hoe vindt kennisdeling plaats? Welke trainingen organiseren jullie momenteel offline en online? Werkt dat goed? Welke types lerenden onderscheid je binnen je organisatie en speelt je leerbeleid in op hun gewenste manier van leren?
Vertrekkend vanuit een analyse van je hele leeromgeving, gaan we pistes bespreken waarmee je je leerbeleid kan laten groeien. Met m’n hele carrière als opleidingsverantwoordelijke, heb ik al veel ideeën en projecten uitgewerkt.
In 2008 ben ik ‘instructional design’ gaan studeren, en ontwierp en ontwikkelde ik voor het eerst zelf een online leeromgeving. Sindsdien heb ik tal van leerprojecten begeleid en daarbij passende leeromgevingen ontworpen en/of gebouwd.
Een leerplatform of een learning hub
Als je een centrale plaats wil om het leren in je organisatie in onder te brengen, hoeft dat niet noodzakelijk een leerplatform te zijn. Wie weet kan je één en ander aanbieden op een aparte plek op je website, of ga je enkel leertechnologie inzetten voor één project of specifieke vorm van leren. We spreken dus niet alleen over leerplatform als plaats om cursussen aan te bieden, maar even goed over een learning hub als plek om het leren te laten groeien.